Vyhrajte boj s chlpmi domácich miláčikov

Čítaj viac v kategórii Rady do domácnosti

Mnohí si bez dvoch úprimných očí a štyroch labiek nevedia predstaviť svoj život. Domáci miláčikovia robia náš život krajším a často i zábavnejším. Kto svoj život zdieľa s nejakým chlpáčom, vie, že s poletujúcimi chumáčikmi srsti sa musí jednoducho zmieriť. My však vieme, ako ich budete mať v dome či byte čo najmenej. 

Image title

V prvom rade je asi najdôležitejšie snažiť sa o to, aby váš domáci miláčik strácal srsť čo najmenej. Kefa a pravidelné česanie by teda mali byť základom. Dnes dokonca kúpite aj špeciálne “vysávače” na srsť, ktoré kožúšok vášho chlpáča nielen zbavia nadbytočnej srsti, ale aj príjemne pomasírujú. Prvý krok by sme mali zvládnutý, poďme sa však pozrieť na to, ako si poradiť so srsťou na kobercoch, podlahe či nábytku. 

Vysávač nestačí

Koberce nie sú s chlpatými domácimi maznáčikmi veľkí kamaráti. Oveľa lepšie sa udržiavajú tvrdé podlahy, aj keď aj tu na vás číha nebezpečenstvo lietajúcich chlpov pri vysávaní. Čo je riešením? Elektrostatický prachový mop určený pre majiteľov domácich miláčikov dokáže zázraky. Rovnako ako aj parný mop, ktorý je schopný zabiť až 99,9% baktérií a vírusov. No ak ho nemáte, nemusíte hneď bežať do obchodu. Postačí vám aj utierka z mikrovlákien. O tej si ešte čo-to povieme.

Image title

Zázračná sóda bikarbóna 

S kobercami to je síce ťažšie, ale nie nemožné. Aspoň nie s nami. Pred vysávaním posypte koberec sódou bikarbónou, ktorá chlpy uvoľní z kobercových vláken a navyše ho zbaví nepríjemného zápachu, ktorý je pre chlpáčov typický. Zabijete tak dve muchy jednou ranou! Potom už len stačí koberec povysávať a najlepšie rotačnou kefou, ktorá ho zbaví naozaj všetkých chlpov. 

Tajomstvo je ukryté v obyčajnej utierke

Určite to poznáte. Môžete utierať prach na nábytku koľko len chcete, stále tam budú “vlasy” z chlpáčov. Zbaviť sa ich je však oveľa ľahšie, akoby ste čakali. Len ste to doteraz nerobili správne. Na nábytok z dreva, laminátu či skla vám postačí utierka z mikrovlákna a obyčajná voda. Ako je to možné? Utierka má v sebe elektrický náboj, ktorá priťahuje vypadnutú srsť.  

Voda zas utierku spraví trochu lepkavú, čo znamená, že sa na ňu srsť, chlpy či vlasy doslova prilepia. Dávajte si však pozor na to, aby ste nepoužili príliš veľa vody, pretože celá vaša snaha bude k ničomu. Utierka zanechá mokré stopy a chlpov sa tiež nezbavíte úplne.

Image title

Nezabúdajte aj na to, že váš pes z prechádzky často môže doniesť nielen blato, ale aj iné potvorky v podobe roztočov. Ako sme už písali v našom predošlom článku, tie nám vedia v zdraví urobiť poriadnu šarapatu. Preto by malo byť pravidelné profesionálne tepovanie vo vašej domácnosti samozrejmosťou. A my vám v tom radi pomôžeme. 

Získať viac informácií o tepovaní

Páčil sa vám tento článok? Zdieľajte ho!

Sledujte nás na Facebooku