3 home made čistiace prostriedky

Čítaj viac v kategórii Rady do domácnosti

Home made náramky, náušnice, burgre, koláče či dokonca kozmetika. S home made výrobkami sa dnes akoby vrece roztrhlo, tak prečo by sme s dobou nemohli kráčať ani my, poriadkumilovní? V nasledujúcich riadkoch vám prezradíme zopár skutočne účinných home made čistiacich prostriedkov, s ktorými bude upratovanie ešte ľahšie! Ste pripravení? 

Image title

V prvom rade by sme vám radi predstavili kľúčové ingrediencie, ktoré by vám pri miešaní home made čistiacich prostriedkov určite nemali chýbať. 

  • ocot = kvôli jeho dezinfekčnej sile,

  • alkohol = a to minimálne 65%,

  • peroxid vodíka = univerzálna tekutina, ktorá má nielen dezinfekčné účinky, ale je aj skvelým odstraňovačom škvŕn a prírodným bielidlom, 

  •  esenciálny olej = nie je vôbec povinný, použijeme ho len preto, aby náš čistiaci prostriedok voňal napríklad po lúčnych kvetoch a nie po octe.


Keďže pôjde o home made prostriedky, aj ich názvy sú home made. Najlepšie na tom však je, že si ich môžete pomenovať ako len budete chcieť. Alebo sa môžete inšpirovať našimi názvami. ;)


“Drtič  baktérií” 

  • 1 diel vody

  • 1 diel liehu (prípadne alkoholu) 

Zmes nalejte do rozprašovača a drtič nastriekajte na povrch, ktorý chcete vyčistiť. Obávate sa baktérií na doske na krájanie? Použite vlastný home made čistiaci prostriedok, ktorý si s nimi hravo poradí! Alebo vás trápi špina v záchodovej mise? Privolajte si na pomoc “Drtič baktérií”! A stáť vás to nebude skoro ani euro. 

Image title

“Bojovník proti mastnote”

  • 1 diel octu 

  • 1 diel vody 

Túto zázračnú zmes môžete použiť v boji proti mydlovým škvrnám na kachličkách či akomkoľvek skle v kúpeľni. Rovnako si poradí aj s mastnotou v kuchyni. Čistidlo sa vám bude na povrchy aplikovať lepšie, ak si ho dáte do rozprašovača. Po nastriekaní ho nechajte, nech 5 minút bojuje so špinou a potom jednoducho zotrite. 

Image title

“Škvrno bijec”

  • 2 diely peroxidu vodíka

  • 1 diel vody 

Tento úžasný  home made prostriedok vás presvedčí o tom, aké jednoduché je zbaviť škvŕn napríklad na koberci. Votrite ho na miesto, ktoré chcete vyčistiť, a prepláchnite. Avšak, v tomto prípade vám odporúčame, aby ste najskôr peroxid najskôr vyskúšali na nenápadnom mieste, pretože môže dôjsť k odfarbeniu. Bez starostí však môžete peroxid použiť na akýkoľvek biely textil, ktorý vám až čarovne vybieli. 

Image title

Každý z týchto home made čistiacich prostriedkov môžete vylepšiť kvapkou esenciálneho oleja, ktorý mu dodá krásnu vôňu. Zbavíte sa tak nepríjemného zápachu octa, alkoholu či peroxidu vodíka. 

Ak na vyrábanie home made čistiacich prostriedkov nemáte čas, no generálne upratovanie by sa vám zišlo, zavolajte nás. My zbavíme koberce škvŕn, kuchyňu mastnoty či kúpeľňu mydlových fľakov, a to nie je ani zďaleka všetko. Presvedčte sa sami. :) 


Objednať upratovanie

Páčil sa vám tento článok? Zdieľajte ho!

Sledujte nás na Facebooku