Prerábate? Vieme, čím dáte svojmu bytu nový šmrnc!

Čítaj viac v kategórii Krajšie bývanie

Vraj zmena je život. A nám neostáva nič iné, ako to potvrdiť. Ak práve premýšľate nad tým, ako jednoducho a rýchlo vdýchnuť do vášho bytu nový život, ste na správnej adrese. Mimoriadne obľúbené a finančne dostupné sú v dnešnej dobe moderné tapety. 


Image title

V minulosti nechýbali tapety takmer v žiadnej domácnosti, avšak časom sme ich začali vídať oveľa menej. Možno to bolo spôsobené tým, že motívy tapiet začali byť nudné a nemoderné. Dnes je však situácia iná a na trhu nájdete naozaj širokú paletu motívov od výmyslu sveta. Stačí si vybrať presne taký dizajn, ktorý potrebujete. Sami budete prekvapení, ako jednoduchou tapetou zmeníte a oživíte dizajn celej miestnosti. 

Druhov tapiet je niekoľko, no najviac využívané sú hlavne papierové a vliesové tapety. Dokonca existujú aj také, ktoré môžete bez problémov umiestniť aj do miestností s vyššou vlhkosťou, ako napríklad do kúpeľne. Mimoriadne obľube sa tešia i samolepiace tapety, ktorými vyčaríte veľmi vkusnú okrasu kuchynských liniek či dverí. 

Image title

V čom tkvie tajomstvo tapiet?

Výhod majú hneď niekoľko. Vďaka tomu, že na pultoch nájdete naozaj hocijaký motív, si môžete vybrať presne to, čo práve potrebujete. Väčšinou si ľudia dajú tapetu len na jednu stenu, avšak ak máte cit pre dizajn, môžete ich aj kombinovať. V tom prípade však musíte myslieť na to, aby vaše dielo nebolo veľmi prekombinované.  Klasika, ktorá navyše i veľmi pekne vyzerá je, ak na jednu stenu dáte tapetu a ostatné namaľujete farbou, ktorá je v súlade s farbami na tapete. 

Ďalšou výhodou tapety, ktorá poteší najmä rodičov malých detí, je, že pomocou nej prekryjete pokreslenú stenu od malých umelcov. Tapetami tiež ľahko skryjete i nie príliš vzhľadné diery v stene či vyblednuté škvrny. 

Image title

Ako na to? 

Prečo sa pri prerábaní bytu rozhodnúť pre tapety, sme si už povedali. Teraz vám povieme, ako na to. Určite ich nelepte sami. Vždy majte pri sebe niekoho, kto vám pomôže, pretože jeden človek to najmä pri rozmerovo väčších tapetách sám nezvládne. Mnoho návodov nájdete aj na internete. 

Najväčšou otravou je pre každého konečné upratovanie. Ak ho necháte na nás, vy si môžete už len užívať skvelý pocit z nového bývania. 

Objednať jednorazové upratovanie

Páčil sa vám tento článok? Zdieľajte ho!

Sledujte nás na Facebooku