Ako získať viac miesta v spálni v 3 jednoduchých krokoch

Čítaj viac v kategórii Krajšie bývanie

Jar je v plnom prúde a s ňou i jarné upratovanie. Slnečné lúče čoraz viac prenikajú do našich obývačiek a spální a my zimné oblečenie raz a navždy (teda aspoň na pár mesiacov) odkladáme do skríň. Avšak, najmä ak s celou rodinou žijete v byte, môže sa veľmi jednoducho vyskytnúť problém s nedostatkom miesta na odkladanie vecí. My vám prinášame pár tipov, ako si urobiť vo svojich skriniach viac miesta, a nemusíte sa pritom ani veľmi „klepnúť“ po vrecku. 

Spálne predovšetkým slúžia na odpočinok, no povedzme si pravdu, že i ako skladisko sezónneho oblečenia, topánok či iných dôležitých súčastí domácnosti, ktoré až tak často nevyužívame. Najmä v menších bytoch, kde je s odkladacím priestorom často problém, hľadáme čo i len centimeter voľného miesta, ktorý by sme mohli využiť. A väčšinou sa nachádza v spálni, v ktorej pár skríň navyše väčšinou neprekáža. Ani tie však nie sú bezodné a časom prídu na rad aj skriňové vylepšenia. Nemusíte však hneď bežať do obchodu pre nové skrine či nadstavce. S párom šikovných rúk a s kúskom kreativity vyčaríte zo svojej spálne útulné miesto a po neporiadku a nevzhľadných škatuliach neostane ani stopa. 

Image title


Ušetrite kopu miesta s vešiačikmi či vreckami

Vylepšenie pre skrine, ktoré nie sú zasúvacie. Na vnútornú stranu dverí skrine pripevnite vešiačiky alebo vrecká. Sú veľmi vďačným úkrytom pre maličkosti, ktoré sú príliš malé do škatúľ, ale príliš veľké na to, aby sa povaľovali po zemi či stole. 


Dajte domov aj manželovým kravatám

Využitie tu nájdu aj závesy na opasky a kravaty, ktoré môžete dať do niekoľkých radov pod seba. Kravaty ani opasky sa vám už nebudú nečinne povaľovať po skrini, ale budú mať svoje miesto. Ak sa teda vášmu manželovi ešte niekedy stane, že mu ráno budík naschvál vypol zlomyseľný škriatok a on nestíha do práce, kravaty budú pekne na svojom mieste a nebude musieť znovu vyhádzať celú skriňu. A čo je najlepšie, týmito malými „vylepšovákmi“ neušetríte len kopu miesta, ale aj vašu peňaženku. Vešiačiky, háčiky, vrecká či závesy nájdete v obchodoch za pár eur. 


Preč s veľkými škatuľami na skriniach 

Mnohí nedostatok miesta riešia škatuľami, ktoré umiestnia na skriňu namiesto nadstavca. Povedzme si však úprimne, škatuľa od vysávača veľmi príťažlivo nevyzerá. Aj keď máte spálňu príjemne skombinovanú i čo sa týka farieb stien, i nábytku, nevzhľadná škatuľa celý dojem rýchlo zničí. Nemusíte pritom minúť niekoľko stoviek eur za nadstavec, skriňu si môžete kreatívne nadstaviť aj za pomoci vašej šikovnosti a originálnosti. 


Dizajnové kartónové krabice podľa vášho vkusu

Najjednoduchšou možnosťou je na ňu naskladať veľké kartónové ozdobné škatule. V obchodoch s nábytkom či domácimi potrebami nájdete škatule v rôznych farbách, s rôznymi textúrami či motívmi. No ak ste čo i len trochu viac umelecky nadaní, môžete si ich vytvoriť aj sami, napríklad pomocou veľmi obľúbenej servítkovej techniky. 

Image title

Prírodné materiály dodajú vašej spálni luxusný nádych

Ak vám kartónové škatule pripadajú veľmi jednoduché, môžete siahnuť aj po prútených krabiciach či košoch s uzávermi. V kurze sú stále prírodné materiály, ako napríklad rôzne trávy, drevo, rákosie, bambus či prútie. Ani sa nenazdáte a vaša spálňa získa nielen nové odkladacie miesta, ale i šmrnc, ktorý vám bude závidieť nejeden dizajnový nadšenec. 


Viac priestoru? Žiadny problém 

Potrebujete ešte viac miesta? Skriňu v hornej časti nemusíte len nadstaviť. Ak je okolo nej ešte nejaké miesto a nebojíte sa trochu netradičných riešení, môžete si ju celkom jednoducho rozšíriť. Na skriňu položíte dosku v šírke hĺbky skrine. Na každej strane skrine môže doska prečnievať aj pol metra, záleží to od stability. Na rozšírenú skriňu teraz môžete opäť ukladať krabice či koše. Ak sú ťažšie a obávate sa stability zostavy, dosku najprv fixujte k hornej strane skrine alebo stene.


Image title (zdroj: www.lifehack.org)


Priestoru na odkladanie vecí máte dosť, už si len „jarné odkladanie“ dobre zorganizovať. Obávate sa práve tejto časti jarného upratovania? Nemajte strach, my vám radi pomôžeme. Záleží nám na tom, aby ste sa vo svojom domove cítili pohodlne a dobre.

Image title

Páčil sa vám tento článok? Zdieľajte ho!

Sledujte nás na Facebooku