4 spôsoby, ako donútiť manžela upratovať

Čítaj viac v kategórii Rady do domácnosti

Nie je žiadnym tajomstvom, že jednou z najčastejších príčin napätia vo vzťahu či manželstve sú domáce práce a upratovanie. Takmer každá žena už zažila pocit, že v tejto oblasti nie je patrične docenená. Zatiaľ čo ona pobehuje po byte s vysávačom, on pokojne sedí na gauči a vychutnáva si relax. Nočná mora manželiek, ktorá je však až príliš reálna. 

Keďže sa s takýmito situáciami stretávame takmer každý deň, rozhodli sme sa nežnejšiemu pohlaviu priniesť zopár rád, ako svojich manželov donútiť upratovať. Hneď na úvod však zdôrazňujeme, že na krik a plač radšej zabudnite. 

Image title

Štartujte so srdcom 

Na začiatok to skúste s úprimným a pokojným rozhovorom o tom, aká je pre vás čistota v domácnosti dôležitá. Rovnako svojho partnera požiadajte, aby vám vysvetlil, prečo nechce alebo nemôže povysávať vtedy, keď ho o to požiadate. Možno prídete na to, že je to len otázka plánovania alebo fyzický problém či problém schopnosti. Ak váš manžel neumýval riady pred vaším manželstvom, nečakajte, že sa k tomu bude hrnúť vtedy, keď sa mu na prstenníku ligoce obrúčka.

Rozhovorom aspoň zistíte, v čom tkvie hlavný problém a ak mu pokojne vysvetlíte, prečo jeho pomoc v domácnosti potrebujete, určite sa nad svojím správaním zamyslí. Má vás rád a chce vám predsa pomôcť. 

Behom vášho rozhovoru bude viac než pravdepodobné, že sa vám trochu zvýši tlak. Pamätajte si, že hnev a zvyšovanie hlasu vás dovedie len tak, kde nechcete byť. 

Image title

Stop stereotypom 

Jedným z najčastejších stereotypov, ktoré ovládli ženský svet vo vzťahu k mužom, je ten, že sa chlapi o seba nevedia postarať. A že sa o nich musia postarať ženy. Toxický stereotyp, ktorý sa vznáša okolo nás, však s pravdou nemá veľa spoločného. Ak budete aj naďalej živiť to, že váš partner je lenivý, on vám veľmi rád dá za pravdu. Držte ho preto v tom, že je to ten najšikovnejší chlap na svete a budete sa diviť výsledkom. 

Nezačínajte kuchyňou

Ak váš manžel trávi čas v kuchyni len vtedy, keď sa ide najesť a v iných prípadoch sa jej zďaleka vyhýba, nežiadajte ho, aby začal s upratovaním tam. Pre začiatok úplne postačí, ak uprace svoje najobľúbenejšie miesto, napríklad svoju pracovňu. Ani nebudete vedieť ako a postupne sa dopracujete aj k tomu, že vám bude pomáhať s varením a umývaním riadu. Možno. :) 

Image title

Kroťte svoje očakávania

Poslednou, ale veľmi dôležitou radou je, aby ste v čo najväčšej miere krotili svoje očakávania. Ak váš partner nie je zvyknutý akokoľvek upratovať alebo niečo čistiť, zmierte sa s tým, že jeho práca nebude dokonalá. 
Neočakávajte od neho, že na dlážke po jeho vysávaní nenájdete ani jednu omrvinku, no mali by ste byť vďačná za akúkoľvek jeho snahu a oceniť ho. V opačnom prípade ho odradíte a ste znovu na začiatku. Ak nie ešte ďalej. 

A napokon nezabúdajte na odvetu. Deň plný “babských” vecí by ste mali priviesť do rovnováhy niečím mužským. Napríklad zájsť spolu na motokáry alebo s jeho priateľmi na pivo. 

Veríme, že sme vám dali aspoň zopár cenných rád, ktoré vám pomôžu k tomu, aby ste svojho manžela presvedčili k upratovaniu. Ak sa vám to i tak nepodarí, sme tu my a naše profesionálne služby. 

chcem upratovanie bez starostí

Páčil sa vám tento článok? Zdieľajte ho!

Sledujte nás na Facebooku