Blog
Populárny zázvor
Čoraz viac sa v poslednom čase hovorí o ďumbieri, alebo ak chcete o zázvore. Často je súčasťou karí korenia, ale do jedál sa zvykne strúhať aj zvlášť. Pre viaceré kultúry sa zázvor stal neoddeliteľnou súčasťou dochucovania, no používa sa aj liečebne najmä pri dlhodobých chorobách. Nájdete ho i v nápojoch.
Zázvor nám dokáže pomôcť
Ďumbier vieme využiť nielen pri príprave jedál, ale aj pri rôznych dlhodobejších ochoreniach. Napríklad pri artritíde alebo ochoreniach kĺbov by ste mali užívať 50 gramov čerstvého nastrúhaného zázvoru denne. 4 gramy zázvoru denne (opäť čerstvo nastrúhaného) vyriešia problémy s trávením. Ak máte nevoľnosti z cestovania dajte si každé štyri hodiny 2 gramy až dokým problémy nepominú.
Zázvor tiež pomáha predchádzať kôrnateniu tepien lebo zabraňuje zhlukovaniu krvných doštičiek. Je nápomocný pri črevnej viróze, znižuje cholesterol, posilňuje imunitu spolu s metabolizmom a poradí si s baktériami v našom tele. Aby toho nebolo málo zmierňuje nevoľnosti pri gravidite, zaháňa ospalosť aj bolesti hlavy. Málokto vie, že výťažok zo zázvoru spomaľuje vznik nádorových ochorení.